miércoles, 17 de diciembre de 2014

POLVORONS DE CANELLA

L'escola,  primer agent socialitzador,  és l'encarregada conjuntament amb  la família de transmetre la nostra Cultura i les diferents tradicions.
En aquest temps que ens envolta de llums i sorolls , El Nadal, més enllà del temps de descans i vacances, volem fer partícips i transmetre uns dels elements més significatius, els dolços i concretament els polvorons.

Comencem amb la recepta, molt demanada, per cert!

INGREDIENTS: 

1600 grams de FARINA
 800 grams de SUCRE glas
   60 grams de CANELLA
1200 grams de MARGARINA

Un per un escrivim els ingredients a la pissarra.  Tots junts, anem sentint i anomenant les lletres per a formar la paraula correcta. A més a més,  mirem les quantitats, si els números són de una, dues, tres o quatre xifres, quines xifres són...


Per altra banda,  els ingredients van ensenyant-se, olorant-se i fins i tot provant-se, com a   part psicomotriu de l'activitat.






I ara toca pastar, pastar i pastar...





La massa es deixa reposar durant mig horeta i després li donem  forma al polvoró.

Bola, boleta!

Ben redoneta!

Jo la faré...

Que si, que si, que si!



Un nou torn... "El de les mares". Ens han dut  fonts  i les hem preparat per a fornejar a casa.
Cóm? Precalentem el forn 10 minuts a 160 graus de temperatura i un programa de ventilador. Fornegem els polvorons 10 minuts i ja estan.




A les 3 de la vesprada venen ja gelats i li posem sucre glas pel damunt. Envoltem amb paper de seda i la marca Cervantes, segell del centre.

mmmmmmm... Quina oloreta!!!

Fixeu-vos, és la nostra pròpia producció

Embolsem comptant la quantitat exacta per a cadascú: Un per la mare, un per el pare i un per al xiquet o xiqueta i  si hi ha algú més a la família, deuran compartir.

Agraïr a les famiílies la seua col·laboració i Bon profit!!!


Nota: La resta de les fotos les  posarem més endavant en un movie.


No hay comentarios:

Publicar un comentario